GOOD DESIGN AWARD

閉じる
キーワード
受賞年度
年度(から 年度まで)
特別賞
企業情報
CC

2018

GOOD DESIGN|グッドデザイン賞

受賞対象名
Housing [How How Living Project Lab]
事業主体名
Nian Feng Construction Co.,Ltd
分類
小規模集合住宅
受賞企業
INHERESSENCE DESIGN STUDIO (Taiwan)
MADESENSE.TW CO.,LTD. (Taiwan)
受賞番号
18G100886
受賞概要
2018年度グッドデザイン賞受賞概要

受賞対象の概要※掲載している情報は、受賞当時の情報のため、現在は異なる場合があります。

概要

(1) It is design for Nian Feng construction that started from an engineering company to A class construction plant. It has been worked hard in public construction field for 15 years. (2) Special feature of the entry : Explore the possibilities of living ; Pursue the nature of space ; Native style exploration.

プロデューサー

Nian Feng Construction Co.,Ltd

ディレクター

INHERESSENCE DESIGN STUDIO

デザイナー

Chih kai, Kang; Chun Ping, Li

発売
2018年4月
設置場所

New Taipei City

受賞対象の詳細

デザインコンセプト

From the nature of the space, we can explore the possibilities of imaginations in our life.

背景

As for decoration and furnishing of interior design, we are trying to redefine the meaning of furniture. Besides options of big brands, types, or demanding of the space, are there any other possibilities? We are doing our best to make furniture a changing factor that could transform the space. Also, based on the natural environment, we explore and search for in Linkuo and Sanxia area. We extend the industry of production and related products from the origin place of the green bamboo, using those local materials to remake and transform those spatial terms . Also, we use local elements to develop the possibility of the spatial decorations. with those interior decorations elements obtained from the environment, we can explore the local aesthetics that belongs to this land.

デザイナーの想い

Pine tree is the center, the core concept given by the designers. We attempt to open all interface for interaction and connection between space and tree, enabling people finding out different stories in their life, ultimately setting up the visualization of the house.

仕様

area dimension: Site Area : 1,601.80m2 , Total Floor Space : 3208.33m2 main frame structure: Concrete number of the floor: 4F

審査委員の評価

この作品は、重複しシンプルな傾斜のある空間、多層の透き通った材料、自由で開放的なプライベート空間により、元の狭く連なった住宅に、独特で多層的な生活スタイルを持たせている。また、中庭に面するリビングのソファやダイニングテーブルも、開閉したり、寝たり座ったりできる実際の生活スタイルを生み出している。

担当審査委員| 山田 遊   柴田 文江   松本 博子   Chi mei Chang   Jung-Ya Hsieh   Shu-Chang Kung  

ページトップへ