GOOD DESIGN AWARD

閉じる
キーワード
受賞年度
年度(から 年度まで)
特別賞
企業情報
CC

2018

GOOD DESIGN|グッドデザイン賞

受賞対象名
Lishin Elementary School Library [Lishin Elementary School Library]
事業主体名
Lishin Elementary School
分類
公共の建築・空間・サインシステム
受賞企業
TALI Design (Taiwan)
受賞番号
18G121046
受賞概要
2018年度グッドデザイン賞受賞概要

受賞対象の概要※掲載している情報は、受賞当時の情報のため、現在は異なる場合があります。

概要

(1)It's a library in Lishin elementary school, we are applied to renovate the library for students. (2)How the library fill into the space is a challenge for the school reading team(consisted of teachers). So, we tried to propose a separated space concept for school. First, to make sure the entry space ( collaborative classroom corridor) become a charming reading area welcoming students, so we use the wood framed shelves to create a book wall and pebble. Second, to connect the three classrooms with different functions. Third, to open the original teacher office into a reading corner.

プロデューサー

Lishin Elementary School

ディレクター

TALI DESIGN

デザイナー

Tsai Shian-gung/ Liu Ying-chen/ Chiu Shih-Yu/ Lin Kuan-Ling

opening day
2018年4月

受賞対象の詳細

デザインコンセプト

To create a eco-friendly, inspiring and educative library.

背景

It's a library in Lishin elementary school, we are applied to renovate the library for students.

デザイナーの想い

In Taiwan school library is a essential but ignored space in the campus. Many students refused to read in the library, because it's was dark and always in chaos. In recent years, the government change the attitude for reading, they want to create a better space to attract students back to library. It's not easy to do the design job under the public construction in Taiwan. We overcame the poor budget, old bureaucracy, quality of construction...etc. In the end, we showed the students a inspired and wonderful library.

仕様

one floor , site area 400 m2, third floor of the building,

審査委員の評価

これは生活感にあふれ、活発で自由な児童図書館である!この作品は、統一を持たせながらも自由な資材とスタイルにより、知識の場所を形づくり、子どもたちの身体のサイズや知識量に合わせて、居場所を与えている。

担当審査委員| 山田 遊   柴田 文江   松本 博子   Chi mei Chang   Jung-Ya Hsieh   Shu-Chang Kung  

ページトップへ